Pure Storage inovuje souborové služby

Inovace v platformě Pure Storage poskytují zákazníkům finanční flexibilitu prostřednictvím univerzálních kreditů a nabízejí nové hodnocení virtuálních počítačů pro optimalizaci zdrojů VMware.

Společnost Pure Storage oznámila nové inovace své platformy. K novinkám patří Real-time Enterprise File, což jsou dynamické souborové služby, které se mění, přizpůsobují a rekonfigurují v reálném čase tak, aby rychle splňovaly požadavky moderních aplikací. Mezi další novinky patří hodnocení virtuálních počítačů (VM) a první univerzální kredity v oboru, rozšiřující vedoucí postavení platformy Pure Storage jako služby (STaaS).

Platforma Pure Storage přináší organizacím agilitu a snížení rizik díky jednoduché, konzistentní úložné platformě a službám založeným na předplatném. Nabídka je připravena pro nejširší řadu případů použití v lokálních i hostovaných prostředích nebo ve veřejném cloudu. Díky průběžným, nerušivým upgradům a fungování v režimu služby (as-a-service) se platforma Pure Storage hladce přizpůsobuje vyvíjejícím se potřebám moderních podniků.

Souborové služby v novém pojetí: Real-time Enterprise File
V dnešním dynamickém podnikatelském prostředí mají aplikace náročné na data požadavky přesahující možnosti starších souborových úložišť. Tradiční souborová úložiště, zatížená zastaralou, rigidní architekturou a několika vrstvami složitých protokolů a správy, se velmi obtížně aktualizují a mění, což znemožňuje splnit vyvíjející se potřeby moderních pracovních zátěží, jako je umělá inteligence, analytika a VDI (Virtual Desktop Infrastructure, infrastruktura virtuálních klientských počítačů). Služba Real-time Enterprise File, dodávaná prostřednictvím platformy Pure Storage, je proto speciálně vytvořena tak, aby řešila omezení tradičních souborových úložišť a umožnila zákazníkům rychle reagovat a spravovat požadavky aplikací v reálném čase. Organizace využívající službu Real-time Enterprise File dosáhnou lepších výsledků při nižších celkových nákladech na vlastnictví a zároveň dokážou pružně reagovat na proměnlivé požadavky podnikání.

Nejnovější inovace
• Agilita v reálném čase: Starší souborová úložiště jsou nepružná a nutí organizace vytvářet předkonfigurovaná sila, která nelze využívat na maximum ani přizpůsobovat dynamickým požadavkům aplikací. Pure umožňuje zákazníkům přizpůsobovat se v reálném čase díky:
◦ Agilitě napříč všemi úložnými zdroji: Služba Real-time Enterprise File poskytuje podnikům agilitu prostřednictvím globálních úložných poolů, které organizacím umožňují maximalizovat všechny jejich úložné zdroje bez složitého plánování a vytváření rezervací úložiště nebo alokací pro každé pole. Prostřednictvím technologie Pure Fusion jsou navíc automatizovány operace v rámci celé flotily úložišť, včetně umisťování pracovních zátěží a vyvažování libovolné kombinace polí napříč celým souborem datových úložišť Pure Storage v organizaci.
◦ Zero-move tieringu: Pokud aplikace vyžaduje přístup k datům s jiným profilem výkonu, nutí to IT oddělení provádět časově náročné fyzické přesuny dat na pole, které splňuje výkonnostní požadavky. Služba Real-time Enterprise File přináší jako první v oboru zero move tiering (nulový přesun v úrovních ukládání), který umožňuje IT oddělení zajistit požadovanou úroveň výkonu bez nutnosti fyzického přesouvání dat mezi vrstvami.
◦ Skutečně nerušivému provozu: Starší úložné systémy vyžadují přesun dat, značné předběžné plánování a odstávky koncových uživatelů při každé aktualizaci a změně konfigurace systému. Pouze Pure nabízí skutečně nerušivé upgrady (NDU, non-disruptive upgrades) v rámci celé své platformy. Zajišťuje upgrady hardwaru i softwaru bez nutnosti migrace dat nebo jakékoli ztráty dat, ať už se jedná o jakýkoli upgrade.
◦ Rozšířené podpoře pro nákladově citlivé pracovní zátěže: Pure uvádí nový FlashBlade//S100, platformu připravenou na umělou inteligenci s podporou GPUDirect (přenos dat mezi pamětí grafického procesoru a úložištěm), která přináší progresivní ceny napříč všemi cenovými kategoriemi a trhy. Nabízí škálovatelnou architekturu určenou pro všechny základní případy použití v podnicích, včetně AI, dodržování předpisů, sdílení obsahu, úložišť obrázků a aplikací pro IoT (Internet věcí), prostředí edge i robotiku.
• Jednoduchost v základu celé architektury: Záplatování a přidávání nových funkcí do starších architektur úložišť vytváří značnou složitost a vynucuje si časově náročnou správu. Například jednotlivé pracovní zátěže je třeba nakonfigurovat pro QoS (kvalitu služeb). Platforma Pure Storage naproti tomu nově definuje jednoduchost správy:
◦ Provoz jako v cloudu: Díky cloudovému provoznímu modelu platformy Pure Storage přináší služba Real-time Enterprise File radikální zjednodušení pro IT oddělení. Data lze jednoduše umístit a přiřadit jim SLA (smlouva o kvalitě služby) umožňující rozšíření úložiště a automatické přizpůsobení růstu dat. Zajišťuje také automatickou péči o služby, jako je QoS a multiprotokolová konfigurace.
• Přirozený jazyk pro práci se soubory: Pure Storage pokračuje ve zjednodušování správy pomocí funkce AI Copilot for File, prvního modelu přirozeného jazyka v oboru. Tento nástroj dále rozvíjí vedoucí postavení Pure v oblasti inovací tím, že umožňuje IT specialistům, týmům DevOps i zkušeným odborníkům na ukládání dat řešit problémy související se soubory a odstraňovat úzká místa v podnikovém IT.
• Síla úložiště jako služby – přenesená i na úroveň souboru: Pouze společnost Pure poskytuje skutečně úložiště jako službu i pro soubory, a to prostřednictvím řešení Evergreen//One, které je podpořeno nejvyšším počtem souběžných smluv SLA v odvětví.

Mezi další nové inovace platformy Pure Storage, které jsou připravené na budoucnost, patří:

Optimalizace provozu virtualizovaných prostředí pomocí nového hodnocení virtuálních strojů (VM)
Vzhledem k tomu, že virtualizovaná prostředí čelí stále větší nejistotě a rizikům narušení, nabízí platforma Pure Storage jako první v oboru hodnocení virtuálních strojů, které pomáhá IT specialistům s rozhodováním o modernizaci virtualizovaných prostředí pro kritické pracovní zátěže. Funkce VM Assessment je v oboru jedinečná a nabízí monitorování výkonu, rozšířené plánování scénářů a doporučení pro stanovení velikosti oprávnění prostřednictvím platformy Pure1®. Správci nyní mohou začít identifikovat příležitosti k optimalizaci svých prostředků virtuálních počítačů a zároveň získat hluboký přehled o jejich využití a potenciálních dopadech předplatného. VM Assessment je k dispozici všem zákazníkům zdarma v rámci předplatného Pure1.

První univerzální kredity v oboru přinášejí finanční flexibilitu
Společnost Pure Storage dále rozšiřuje své vedoucí postavení v oblasti STaaS a představuje první univerzální kredity v oboru, které nabízejí bezprecedentní flexibilitu. Univerzální kredity umožňují podnikům zakoupit fond kreditů a využívat je v rámci různých služeb, aniž by byly vázány na konkrétní předplatné, a zároveň poskytují předvídatelné účtování. Zákazníci nyní mohou nákupem univerzálních kreditů využít množstevní slevy a použít je v různých službách, včetně Evergreen//One, Pure Cloud Block Store a Portworx.

Exit mobile version