Pure představuje první externí blokové úložiště pro provoz VMware v cloudu Azure

Zdroj: Pixabay

Úložiště Pure Cloud Block Store je nyní dostupné bez dalších omezení. Nová nabídka díky nezávislému škálování úložiště a výpočetní kapacity zákazníkům výrazně snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) a přináší i do cloudu funkce úložiště pro systémy VMware na úrovni, kterou vyžadují moderní podniky a dosud byla dostupná pouze lokálně.

Platforma Pure Storage nyní poskytuje první všeobecně dostupné externí blokové úložiště pro službu VMware poskytovanou v cloudu Azure společnosti Microsoft. Nová nabídka Pure snižuje celkové náklady na vlastnictví pro pracovní zátěže VMware v Azure. Zákazníkům s úlohami VMware náročnými na úložiště poskytuje úložiště Pure Cloud Block Store flexibilitu, která umožňuje sladit požadavky na výpočetní výkon a úložnou kapacitu, což optimalizuje výdaje na cloudové služby.
Řešení Azure VMware Solution společnosti Microsoft umožňuje zákazníkům přesunout nebo rozšířit pracovní zátěže založené na virtuálních strojích VMware z lokálních datových center do prostředí Azure. Přesun některých úloh VMware náročných na úložiště mohl být až dosud ale nákladově neúnosný. Řešení společnosti Pure pomáhá tento problém překlenout, protože umožňuje optimalizovat velikost úložiště a výdaje na řešení Azure VMware Solution. Migrace úloh VMware do prostředí Azure je tak odblokována, zákazníci mohou přejít do veřejného cloudu a přitom dále využívat své know-how získané při práci s lokálními úložišti VMware.

Větší efektivita a optimalizace nákladů v cloudu
Nová nabídka společnosti Pure Storage přináší efektivitu i optimalizaci nákladů při provozu pracovních úloh VMware v rámci řešení Azure VMware Solution. Úložiště Pure Cloud Block Store odděluje vlastní úložiště a výpočetní prostředky, což umožňuje škálovat kapacitu úložiště nezávisle na výpočetních uzlech. Úložiště Pure Storage také přináší do cloudu sofistikovanou redukci dat pomocí deduplikace, komprese a odstraňování vzorů. To vše spolu s technologií thin provisioning zajišťuje efektivní a optimalizované úložiště.
Jeden z našich zákazníků, přední americký výrobce nápojů, předpokládá, že díky řešení Pure Cloud Block Store pro Azure VMware Solution sníží své náklady na úložiště o zhruba 50 %. Navíc přitom nasadí kompletní řešení umožňující obnovu po havárii pro lokální pracovní zátěže VMware.

Odblokování migrace systémů VMware do řešení Azure VMware Solution
Díky možnosti oddělit úložiště a výpočetní zdroje lze do Azure VMware Solution nyní přesunout pracovní zátěže VMware, jejichž migrace mohla být v minulosti nákladově neúnosná. Výhod řešení Azure VMware Solution lze využívat bez toho, aby došlo k nadměrnému růstu nákladů.
Další zákazník společnosti Pure Storage plánuje využít Pure Cloud Block Store pro Azure VMware Solution k přesunu pracovních zátěží VMware s více než 500 TiB úložiště do Azure. Toto společné řešení si zákazník vybral proto, že urychlí jeho plány migrace a zároveň efektivně řídí náklady. Po migraci těchto úloh je odhadovaná úspora nákladů asi 50 %.

Jak řešení funguje
Pure Cloud Block Store pro Azure VMware Solution je první externí blokové úložiště dostupné pro Azure VMware Solution. Jedná se o softwarově definované úložné pole postavené na nativních prostředcích cloudu Azure. Společnosti Pure Storage a Microsoft společně vytvořily automatizované integrace, které zajišťují správné poskytování úložiště do prostředí Azure VMware Solution a zajišťují konzistentní správu bez nutnosti ladění systému na straně zákazníka. Nativní služby Azure, například databázový svazek, lze hostovat souběžně s úložištěm Pure Cloud Block Store pro Azure VMware Solution. Kromě toho je plně podporováno připojení replikace do místního úložiště Pure Storage® FlashArray nebo dalších instancí Pure Cloud Block Store.
Zákazníci služeb Microsoft Azure mohou využít svůj závazek Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC) k nákupu a připojení kapacity Pure Cloud Block Store ke svému prostředí Azure VMware Solution.

Jak začít
Služba Pure Cloud Block Store je k dispozici prostřednictvím tržiště Azure Marketplace a standardního prodejního kanálu. Pro podrobnější informace se zájemci mohou obrátit na svého obchodního partnera nebo account manažera společnosti Pure Storage.

Autor: Cody Hosterman, Technologický ředitel Pure Storage pro řešení VMware

Exit mobile version