Profesionálové si zaslouží to nejlepší – technologii IPS Black v novém monitoru UltraSharp 4K od Dellu

Dell U3223QE

Poohlížíte se po novém monitoru, který by stačil vaší výkonné pracovní stanici? Revoluční technologie IPS Black, kterou naleznete v monitorech Dell UltraSharp 27/32 4K USB-C určených pro kreativce a pracovníky, kteří potřebují především precizní video a audio při videokonferencích, by mohla splnit vaše nároky. Zkombinujte jej s nejnovějším videokonferenčním soundbarem a speakerphonem a díky certifikaci Microsoft Teams těchto periferií máte rychlý přístup ke schůzkám a oznámením pomocí vyhrazeného tlačítka a integrovaného ovladače hlasitosti.

Monitory Dell, které jsou dlouhodobě světovou jedničkou v prodeji počítačových monitorů, vždy přesně splňují požadavky většiny uživatelů a řada UltraSharp je jejich mistrem. Letos společnost Dell Technologies na veletrhu CES 2022 oznámila, že se stala prvním výrobcem, který v sériově vyráběných monitorech používá panely IPS Black. Jakou nirvánu tedy nové monitory UltraSharp slibují?
Dell U3223QE a Dell U2723QE jsou 32palcové a 27palcové 4K kancelářské monitory. Využívají novou technologii panelu IPS Black, která ve srovnání s tradičními panely IPS přináší vyšší kontrast pro hlubší černo (nově tuto technologii má i videokonferenční bomba z UltraSharp řady U3223QZ). Důležitou vlastností monitorů jsou jejich rozbočovače USB s pěti porty USB-A a třemi porty USB-C, které můžete využít k připojení periferií, jako je klávesnice a myš. Na zadní straně je upstream port, pokud chcete používat KVM přepínač. Tyto porty poskytují všechny funkce, které se obvykle nacházejí na dokovací stanici.

UltraSharpy 4K se skvěle hodí pro multitasking, protože můžete otevřít více oken vedle sebe, a čistota textu je fantastická. Navíc k němu můžete řetězově připojit i druhý monitor – kromě USB rozbočovače se spoustou vstupů má na pravé straně výstupní port DisplayPort. Ten bez problémů posílá 4K signál při 60 Hz s 10bitovou barevnou hloubkou na druhý displej, pokud vaše grafická karta podporuje Display Stream Compression (DSC),“ popisuje zajímavé vlastnosti monitorů UltraSharp 4K Milan Ptáčník, produktový specialista ze společnosti Dell Technologies.
Obsah obou vstupů můžete zobrazit na jedné obrazovce současně. Stačí využít režim Picture-in-Picture (PiP) nebo Picture-by-Picture (PbP). Monitory ovládáte snadno joystickem pro pohyb v nabídce na obrazovce a tlačítkem pro zapnutí a vypnutí displeje.

Plný kontrast, nejhlubší černá aneb proč v Dellu vybrali technologii IPS Black
Model panelu, který používají UltraSharp 27 a 32 4K USB-C, je LG. Jedná se o technicky vylepšený model a-Si. Změnou uspořádání tekutých krystalů jsme dosáhli lepšího pozorovacího úhlu a zlepšil se také kontrast a rychlost odezvy.
Nové UltraSharpy 4K mají slušný kontrastní poměr 2000:1, a to díky nové technologii IPS Black, která kontrast vylepšuje na dvojnásobek ve srovnání s tradičními IPS panely.
Měření přesnosti monitoru po kalibraci ukázalo, že se teplota barev blíží hodnotě 6500 K a případné zbývající nepřesnosti nejsou lidským okem viditelné. Navíc 98% rozsah barevného gamutu DCI-P3, podpora certifikace VESA DisplayHDR 400 a úzké rámečky učinily z monitorů UltraSharp 4K opravdu kvalitativní skok dopředu,“ přibližuje technologii IPS Black Milan Ptáčník.
Zatímco monitor používáte, obrazovka vám podle potřeby bude nabízet různé inteligentní výzvy. Například při vložení zdroje videa z USB-C se okamžitě zobrazí dotaz, zda se má přepnout na tento zdroj videa, a jednoduchým stisknutím navigačního tlačítka se potvrdí. Nemusíte tedy nic složitě přenastavovat.
Pokud hledáte nový monitor, ať už do firemní kanceláře nebo domů, pak je Dell UltraSharp 27/32 4K USB-C volbou, která stojí za zvážení. Dokáže nabídnout dobrou rovnováhu mezi pracovním využitím, zábavou i rozšířením o další periferii – a v tom spočívá přitažlivost tohoto monitoru.

UltraSharp Cam 4K je špičková webová kamera, a není jen tak ledajaká

Webová kamera Dell UltraSharp 4K je nejlepší kamerou ve své třídě, jakou si dnes můžete koupit. Používá snímač 4K Sony STARVIS, který je optimalizován pro různé scénáře osvětlení. Vybavena je funkcemi, jako je automatické rámování, o které se stará umělá inteligence, redukcí šumu na pozadí, funkcí HDR pro zlepšení kvality obrazu, a dokonce si můžete nastavit zorné pole od 65 do 90 stupňů.
Tím to však nekončí…
Se soundbarem certifikovaným pro Microsoft Teams máte ovládání doslova na dosah ruky
Protože si moderní kancelářské monitory zaslouží i moderní rozšiřující periferii, navrhly Dell Technologies ve spolupráci s Microsoftem inteligentní soundbar SB522A. Tak si vychutnáte kvalitní zvuk s možností potlačení ozvěny a rušivých elementů.
„Na soundbaru můžete ovládat platformu Microsoft Teams vyhrazenými tlačítky například pro zahájení schůzky nebo zapnutí a vypnutí mikrofonu. LED kontrolka navíc upozorňuje na zmeškané hovory či příchozí zprávy. Soundbar je navržen jako plug & play, nemusíte nic nastavovat. K monitorům UltraSharp 27/32 4K USB-C se připojí magneticky, takže vám na stole nezabírá místo,“ říká o soundbaru Milan Ptáčník.

Konferencím je určen kompaktní stolní reproduktor s mikrofonem

Dell Speakerphone SP3022 zaujme nejen svým elegantním a minimalistickým designem s lehkou konstrukcí, ale stejně jako soundbar SB522A využívá funkce umělé inteligence: potlačí šum, aby zajistil opravdu ten nejčistší zvuk při konferencích. Umí blokovat okolní ruchy, a to i z velmi blízké vzdálenosti, například zvuky při psaní na mechanické klávesnici. Zaznamená váš hlas až ze vzdálenosti 6 metrů, a proto se hodí zejména do malých a středně velkých zasedacích místností, případně do domácí kanceláře jako profesionální konferenční doplněk.


Připojit jej můžete dvěma způsoby, buď přes USB C nebo USB A. Speakerphone je také opatřen certifikací Microsoft Teams, takže na něm najdete vyhrazená tlačítka pro ovládání konferencí právě v této platformě. Zvuk tohoto reproduktoru je opravdu ohromný. Stereofonní výstup s levým a pravým reproduktorem a širokopásmovým frekvenčním rozsahem poskytuje bohatý zvuk bez zkreslení scény, ať už pracujete, nebo posloucháte hudbu.
TIP: Veškerá periferní zařízení jednoduše spravujte z jednoho místa – z bezplatného nástroje Dell Peripheral Manager.

Exit mobile version