Novinky v MSP platformě Acronis: Copilot a automatizované postupy odezvy

Acronis přidal do své MSP platformy Acronis Cyber Protect Cloud řadu dalších nových funkcí, včetně AI asistenta Acronis Copilot, archivace pro Microsoft 365 a automatizovaných postupů pro odezvu na EDR/XDR incidenty. Díky aktuálním inovacím mohou MSP poskytovatelé svým stávajícím i budoucím zákazníkům nabízet širokou paletu služeb kybernetické ochrany, která minimalizuje kybernetická rizika a zajišťuje shodu s předpisy a směrnicemi – jako je například NIS 2.

Ke klíčovým inovacím podle firmy patří:
• Acronis Copilot umožňuje zefektivnění a zrychlení bezpečnostních operací. Acronis Copilot GenAI asistent od Acronis, umožňuje MSP technikům s limitovanými bezpečnostními dovednostmi efektivně a rychle reagovat na incidenty. Zjednodušuje také operace techniků s vysokou odborností a dovoluje jim soustředit se na strategické úkoly. Copilot umožňuje pracovníkům MSP vyšetřovat, reagovat a zmírňovat rizika v rámci minut, a to pouze pomocí prostřednictvím konverzačního uživatelského prostředí s asistentem GenAI.
• Archivace e-mailů SaaS pro Microsoft 365 (testovací přístup). Zjednodušuje elektronické vyhledávání e-mailů a shodu s předpisy pro klienty všech velikostí. Tato služba je navržena pro MSP poskytovatele a nabízí výkonné vyhledávání, flexibilní uchovávání a zajištění pro právní či auditní účely s rychlým, samoobslužným uživatelským přístupem. Díky této verzi mohou nyní MSP poskytovat kompletní, nativně integrovanou ochranu dat pro Microsoft 365, včetně zálohování a obnovy, zabezpečení e-mailů, zabezpečení aplikací pro spolupráci a archivace e-mailů prostřednictvím jediného rozhraní.
• Přechod od manuální odezvy k rychlejším automatizovaným postupům. Partneři nyní mohou automatizovat reakce na incidenty typu XDR a EDR. To jim umožňuje škálovat bezpečnostní operace a zkracovat dobu reakce a zároveň snižovat provozní zátěž spojenou se správou bezpečnostních incidentů. Snadno vytvoří automatizované pracovní postupy, které na základě konkrétních podmínek spustí konkrétní reakci. Využití automatizace také podporuje růst podnikání MSP poskytovatelů a dále snižuje náklady spojené se škálováním týmu pro podporu většího počtu klientů nebo IT infrastruktur.
• Podpora pro S3 úložiště. Acronis Cyber Protect Cloud nyní nativně podporuje jakékoli veřejně i soukromě hostované S3 kompatibilní úložiště pro zálohování, čímž odpadá potřeba dalších vstupních zařízení. Kompatibilita s rozhraním AWS S3 API byla testována s aplikacemi MinIO, Cloudian, Backblaze B2, Impossible Cloud a Acronis Cyber Infrastructure. Umožňuje také zvýšit bezpečnost záloh díky podpoře jejich ukládání na libovolné S3 kompatibilní úložiště s Object Lock, který zajišťuje nezměnitelnost dat. Tato funkce chrání před ransomwarem a kybernetickými útoky a zajišťuje soulad s řadou předpisů tím, že zabraňuje manipulaci a náhodnému nebo úmyslnému odstranění.
• Integrace služby Okta. Zjednodušuje správu přístupu pomocí jednotného přihlášení (SSO) a automatizovaného provisioningu uživatelů do Acronis Cyber Protect Cloud prostřednictvím systému pro správy identity Okta. Nabízí automatizovaný provisioning, odebírání a synchronizaci uživatelských účtů a atributů, a přihlašování pomocí univerzálních pověření prostřednictvím Okta SSO.

„Acronis se letos v hlasování lokálních IT a MSP prodejců již potřetí za sebou stal nejlepším B2B softwarem na českém a slovenském trhu,“ řekl Štěpán Bínek, manažer prodeje cloudových řešení Acronis ve společnosti ZEBRA SYSTEMS. „Naši partneři oceňují nejen efektivní a přívětivé uživatelské rozhraní, ale právě také neustálé vylepšování platformy Acronis Cyber Protect Cloud o nové služby, které rychle reagují na potřeby a požadavky koncových zákazníků.“

Exit mobile version