Nové počítače Swift Go přinášejí umělou inteligenci a procesory Intel Core Ultra

Acer Swift X 14

Společnost Acer rozšířila svou řadu tenkých a lehkých notebooků Swift o nové procesory Intel Core Ultra s první neuronovou procesorovou jednotkou (NPU) Intel a integrovanými možnostmi akcelerace umělé inteligence.

„Poté, co jsme minulý měsíc představili naše první notebooky s procesorem Intel Core Ultra, uvádíme na trh více produktů řady Swift, abychom umožnili širšímu okruhu zákazníků využívat špičkové notebooky a technologie s podporou umělé inteligence pro zajímavější a efektivnější používání počítače,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, Acer. „Tyto notebooky jsou navíc vybaveny působivými aktualizacemi, které zákazníkům pomáhají dělat více věcí – a dělat je ještě lépe.“
„Díky intenzivní technické spolupráci se společností Acer se zaměřujeme nejen na procesor, ale i na energetickou účinnost, grafiku a využití umělé inteligence. Notebooky Acer Swift Go a Acer Swift X 14 jsou vynikajícími příklady počítačů s umělou inteligencí dodávaných na trh, které jsou poháněny procesory Intel Core Ultra a vybaveny zcela novým NPU umožňujícím AI v klientovi. Jsme nadšeni, že si naši zákazníci mohou vyzkoušet lepší práci, produktivitu a kreativitu, kterou tyto počítače s umělou inteligencí přinášejí,“ řekl Jim Johnson, senior viceprezident a generální ředitel Client Business Group společnosti Intel.

Notebooky Acer Swift Go – nejnovější technologie s displeji OLED, Wi-Fi 7 a umělou inteligencí
Nové notebooky Acer Swift Go 16 (SFG16-72) a Swift Go 14 (SFG14-73), ověřené jako notebooky platformy Intel Evo, jsou poháněny novými procesory Intel Core Ultra a integrovanými grafickými procesory Intel Arc, které poskytují spojení výkonu a celodenní výdrže baterie až 12,5 hodiny u 14“ a 10,5 hodiny u 16“ modelu.
Další změny týkající se zlepšení uživatelského zážitku z práce na počítači vznikly díky funkcím s podporou umělé inteligence. Jediné kliknutí na speciální klávesu Copilot na notebooku zajistí snadný přístup k systému Copilot ve Windows. Oba počítače s umělou inteligencí také nabízejí webovou kamerou s rozlišením 1440p QHD a technologií TNR, která se stará o vyšší kvalitu obrazu – ve spojení s funkcemi určenými pro videohovory Acer PurifiedView s podporou umělé inteligence, včetně rozostření pozadí, automatického rámování a očního kontaktu. Webovou kameru doplňuje technologie Acer PurifiedVoice 2.0 s funkcí redukce šumu AI, která ve spojení se třemi mikrofony zachycuje čistý a jasný zvuk a redukuje šum na pozadí a hlasy mimo reproduktor. Přidaná technologie Intel Wi-Fi 7 přináší až 2,4× rychlejší připojení k internetu než Wi-Fi 6E a udržuje notebooky ve spojení, když je to nejdůležitější.
Oba notebooky vynikají tenkým a lehkým hliníkovým šasi řady Swift, které lze otevřít do úhlu 180 stupňů, položit na plocho a snadno tak pracovat. Swift Go 14 je u některých modelů vybaven volitelným osvětleným touchpadem s více ovládacími prvky, který umožňuje přímé multimediální příkazy, a touchpadem OceanGlass, který dále zajišťuje plynulé a produktivní posouvání. Modely Swift Go jsou navíc nyní vybaveny nejnovějším systémem Intel Unison 2.0, který umožňuje rychlé a snadné propojení notebooku s jinými zařízeními Android nebo iOS.
Nová zařízení Swift Go jsou stejně jako jejich předchůdci vybavena živými, barevně bohatými displeji OLED s jasem 500 nitů, 100% barevným rozsahem DCI-P3 a certifikací DisplayHDR True Black 500. Na 16palcovém 3,2K OLED displeji modelu Swift Go 16 s rozlišením 3200 x 2000 a obnovovací frekvencí 120 Hz je obraz živý a detailní, zatímco Swift Go 14 představuje 14palcový 2,8K OLED displej s rozlišením 2880 x 1800 a obnovovací frekvencí 90 Hz. Oba modely jsou vybaveny certifikátem TÜV Rheinland Eyesafe pro displeje, který pomáhá snižovat namáhání očí. Navíc jsou vybaveny možností dotykového displeje WUXGA, který umožňuje zadávání údajů dotykem a perem, což je užitečné zejména při psaní poznámek a skicování.
Kromě toho notebooky Swift Go nyní podporují až 32 GB paměti LPDDR5X a až 2TB SSD PCIe Gen 4 s možností rozšíření pomocí dvou slotů. V neposlední řadě jsou zařízení vybavena nejnovější nabídkou portů pro připojení k periferiím a displejům, včetně dvou portů USB typu C s rozhraním Thunderbolt 4 – oba nabízejí rychlé nabíjení, port USB typu A s možností offline nabíjení, HDMI 2.1 a čtečky karet microSD. Notebooky jsou také vybaveny technologií Bluetooth LE Audio pro vylepšený bezdrátový zvuk.

Exit mobile version