Lidé ve firmách: FILIP Kahoun novým marketingovým šéfem MALL.CZ a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností Adobe, Azlan, Electro World, Ness Technologies, Netretail Holding (MALL.CZ), Phoenixia a Servodata.
Adobe

Mark Phibbs

Společnost Adobe Systems dnes oznámila jmenování Marka Phibbse viceprezidentem marketingu pro Evropu, Střední východ a Afriku (EMEA). Mark Phibbs bude odpovědný Ann Lewnes, Chief Marketing Officer, a zaměří se na zvýšení povědomí trhu o řešeních společnosti Adobe pro měnící se podnikové prostředí – Adobe Creative Cloud a Adobe Marketing Cloud.

Phibbs nastoupil do Adobe v roce 2003 jako ředitel marketingu pro asijsko-pacifický region. Po šesti letech v této funkci získal na starost řízení strategie Adobe Global Channel Marketing vedle vedení marketingu napříč APAC. V této pozici prokázal své vůdčí schopnosti a odborné znalosti při zajišťování multiregionálních marketingových programů vedoucích ke zvýšení povědomí o produktu a prodeji.

Dříve než Phibbs, který je původem z Austrálie, nastoupil do Adobe, zastával řadu vedoucích pozic v IBM a Microsoft, kde pro společnost pracoval v Austrálii, Německu a Číně. Naposledy působil ve společnosti Microsoft jako Managing Director v Hong Kongu.

Ke jmenování Marka Phibbse se vyjádřil Mark Zablan, prezident Adobe EMEA: „Mark Phibbs pracuje v Adobe již devět let a díky tomu přesně ví, jak sladit vize Adobe s potřebami v oboru, díky čemuž přináší neuvěřitelnou hodnotu pro naše klienty a partnery v regionu EMEA. Markovo povýšení je pro nás pro oba skvělou příležitostí pracovat společně na růstu v oblasti digitálních médií a digitálního marketingu v regionu EMEA, a zároveň tak plnit měnící se potřeby našich zákazníků.

Azlan

Jan Váňa

Azlan, VAD divize společnosti Tech Data Distribution, posiluje svůj tým odborníků pro oblast virtualizace. Na pozici konzultanta přichází zkušený Jan Váňa.

Jan Váňa má velmi dobrou technologickou znalost prostředí Microsoft Windows Server System. Spoustu zkušeností získal během svého osmiletého působení ve společnosti GOPAS, kde jako Microsoft Certified Trainer školil správce, operátory a techniky produkty MS z řady Windows Server, Exchange, Security a Virtualizace.

Jsem přesvědčen, že Honzovy znalosti a zkušenosti ocení naši partneři, kteří se dnes a denně zabývají tím, jak svým zákazníkům navrhnout ideální a funkční řešení postavené na technologiích Microsoft. Jeho prezentace budou také výborným rozšířením našich aktivit, které v rámci programu TD Education (www.techdata.cz/tdeducation) nabízíme našim partnerům,“ řekl ředitel české pobočky Azlanu Jaroslav Salva.

Electro World

Michal Berg

Electro World, přední prodejce elektroniky, jmenoval s účinností od 1. února 2013 Michala Berga novým finančním ředitelem a jednatelem společnosti v České republice a na Slovensku. Michal Berg bude zodpovědný za řízení veškerých finančních aktivit Electro Worldu na českém i slovenském trhu. Ve funkci finančního ředitele vystřídá Zdenu Šimánkovou, které se rozhodla pokračovat ve své kariéře mimo Electro World.

Michal Berg má rozsáhlé zkušenosti z finančního řízení společností, účetnictví a daní, vlastní i několik oborových certifikátů. V Electro Worldu působí devět let a již od svého nástupu do firmy zastával funkci finančního manažera společnosti, nyní se stal finančním ředitelem a jednatelem.

Před nástupem do Electro Worldu pracoval Michal Berg ve společnostech VGD a McDowell CPA PC. Vystudoval obor Finance a účetnictví na Vysoké škole ekonomické v Praze, titul MBA získal na prestižní Nottingham Trent University. Mluví plynně anglicky a rusky.

Ness Technologies

Petr Matuš

Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, posiluje svůj obchodní tým. Petr Matuš přichází do firmy na pozici Public Segment Director a bude rozvíjet nové obchodní příležitosti v oblasti veřejné správy.

Petr Matuš přináší do společnosti Ness zkušenosti v oblastech strategického poradenství, projektového managementu a optimalizace a řízení ICT služeb. „Zaměřím se na rozšiřování dlouhodobých vztahů se zákazníky a tvorbu prostředí pro nové obchodní příležitosti. Mým cílem je nastavit zákaznicky orientovaný systém, který bude klást maximální důraz na efektivitu poskytovaných služeb a jejich vysokou přidanou hodnotu,“ říká Matuš.

Petr Matuš v minulosti působil mimo jiné jako generální manažer a člen představenstva společnosti Delta Advisory a manažer kompetenčního centra Consultingu ve společnosti ITEG. Ve volném čase se rád věnuje týmovým sportům a zajímá se o motorismus.

Netretail Holding (MALL.CZ)

Filip Kahoun

Na postu marketingového šéfa Netretail Holdingu, mateřské společnosti MALL.CZ, dochází po 6 letech ke změně. Petr Král, který od roku 2007 tuto pozici zastával, z vlastního rozhodnutí odchází. Vystřídá ho Filip Kahoun, který od podzimu 2012 působil jako jeho zástupce.

Filip Kahoun přišel do Netretail Holdingu ze skupiny Generali PPF. Poslední 3 roky zde zastával pozici marketingového ředitele pojišťovny Generali. Ve firmě bude mít na starosti marketing všech pěti zemí, kde skupina operuje (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko a Slovinsko).

Díky Petrovi se marketing v MALLu začal dělat na profesionální úrovni. Na mně teď je, abych na jeho práci navázal a posunul značku MALL zase o kus dál, a to nejen na českém trhu, ale i v dalších zemích,” říká ke svému nástupu Filip Kahoun a dodává: “Po devíti letech ve finančním sektoru je pro mě retail zcela novou zkušeností a upřímně se těším na výzvy dynamicky rostoucího internetového trhu.

Filip Kahoun je původem z Českých Budějovic, kde vystudoval ekonomiku a management na Jihočeské univerzitě a následně získal ve stejném oboru doktorát na pražské VŠE. Strávil dva roky v reklamní agentuře Wunderman, poté vedl další dva roky marketing v úvěrové společnost Cetelem a nejdelší část své praxe (7 let) pracoval pro skupinu PPF. Je svobodný a má dceru. Mezi jeho záliby patří četba východní literatury, lyžování a dobré jídlo.

Phoenixia

Petr Schwarz

Výkonným ředitelem společnosti Phonexia sídlící v Innovation parku JIC se od března 2013 stává Petr Schwarz. Petr Schwarz je spolumajitelem a spoluzakladatelem společnosti, v minulých letech zastával funkci technického ředitele.

Schwarz má bohaté zkušenosti s výzkumem a vývojem řečových technologií, je spoluautorem software pro přepis řeči na text, aplikace pro identifikaci jazyka, rozpoznávání řečníka, identifikaci pohlaví a detekci klíčových slov. Co se týče jeho akademických aktivit, vede projekt financovaný Technologickou agenturou ČR a je členem prestižních vědeckých asociací IEEE a ISCA. Mimo to má i dlouholeté zkušenosti s rozvojem podnikání, vedením týmu, návrhem nových inovativních produktů a zaváděním těchto produktů na trh.

Petr Schwarz ve funkci nahradí Pavla Matějku, který se v budoucnu zaměří především na výzkumnou činnost.

Servodata

Jiří Vytlačil

K prvnímu únoru 2013 rozšířil řady širšího managementu společnosti Servodata Jiří Vytlačil, který bude mít na starosti zejména portfolio služeb a podporu jejich obchodu.

Jiří Vytlačil přichází ze společnosti Cleverlance, kde se zabýval zejména business developmentem. Svou kariéru začal ve společnosti Gitus jako architekt, analytik a programátor. Svou profesní dráhu dále rozvíjel v manažerských pozicích ve společnostech DELTAX Systems a Telefónica O2.

Jsme velice rádi, že jsme do našeho týmu získali právě Jirku. Přináší bohaté zkušenosti, hluboké znalosti a manažerské dovednosti pro tvorbu a podporu business modelů, služeb a řešení,“ uvedl Rostislav Jirkal, generální ředitel společnosti Servodata.

ICT oblasti se Jiří Vytlačil věnuje více než 13 let. Navrhovaná a realizovaná řešení a projekty, na kterých se v minulosti podílel, byly vždy na horní hranici současných technických možností. Většina těchto inovativních projektů a služeb byla kromě spokojenosti a přínosů pro zákazníky ohodnocena i řadou ocenění, např. IT produkt roku, Křišťálový disk, TOP Professional project, Projekt roku – CACIO. Ve volném čase rád sportuje a tráví čas s rodinou. Mezi další jeho hobby patří kultura, cestování, tenis, volejbal, cyklistika, potápění a horolezectví.

Exit mobile version