Kyocera se zaměřuje na komplexní zpracování dokumentů

Jiří Hubený, ředitel Kyocera Document Solutions Czech

Jiří Hubený, ředitel Kyocera Document Solutions Czech

Objemy tištěných dokumentů příliš nerostou, ale také nijak znatelně neklesají, takže zájem o kancelářský tisk stále trvá. Roste množství zpracovávaných firemních informací a díky tomu také počet vytvářených dokumentů. S rostoucím objemem dat je stále těžší dohledat tu správnou informaci. A to je podle Jiřího Hubeného, ředitele české pobočky Kyocera Document Solutions, impuls k rostoucí ochotě zákazníků zavádět řešení pro DMS.

Letos v červnu uplyne rok od oficiálního oznámení nové strategie, které souviselo s akvizicí společnosti Janus a vznikem zastoupení Kyocera Document Solutions Czech. Jak se nová strategie promítla do fungování firmy?

Rok ještě není dostatečná doba na hodnocení celkové strategie. Konkrétní výsledky ale už vidíme díky hodnocení nezávislých společností, které výsledky působení značky Kyocera na trhu v České a Slovenské republice přinášejí. Podařilo se nám také získat několik ocenění od nezávislých testovacích společností. Ze všech těchto výsledků vyplývá, že náš systém práce a prozákaznický přístup byl již od začátku fungování firmy Janus nastaven správně. Nadále v tom pokračujeme již jako obchodní zastoupení Kyocera a přinášíme svým zákazníkům a partnerům všechny výhody této globální značky.

Je mezi zákazníky stále zájem o klasický tisk? Nebo hledáte nové oblasti podnikání?

Zájem o klasický tisk stále trvá a Kyocera dlouhodobě patří mezi nejinovativnější značky ve svém oboru. Velké zkušenosti získané za desítky let intenzivního vývoje, vysoká kvalita a spolehlivost z ní dělají tradiční značku s inovativním pohledem na požadavky moderní kanceláře současnosti.

V rámci svého podnikání hledáme trvale nové směry a oblasti. Proto se již dlouhodobě zaměřujeme nejen na tisk dokumentů, ale i na jejich komplexní zpracování. Chytrá multifunkční zařízení už neslouží pouze pro tisk a kopírování dokumentů, ale jsou vstupní bránou digitalizace a automatizace správy a řízení dokumentů ve firmě nebo podniku, bez ohledu na jejich velikost. Dokážeme velmi jednoduše propojit hardware Kyocera s podnikovými aplikacemi, které navazují na zpracování dokumentů, ať už se jedná o ERP, CRM nebo DMS systémy.

Ovlivňuje vaši činnost postupující digitalizace a trend „bezpapírových“ kanceláří?

Objemy tištěných dokumentů příliš nerostou, ale také nijak znatelně neklesají. Roste množství zpracovávaných firemních informací a díky tomu také počet vytvářených dokumentů. I přes narůstající trend digitalizace je stále ještě nutné některé dokumenty tisknout a archivovat v papírové podobě.

Na tento trend narůstající digitalizace v oblasti zpracování dokumentů jsme ale dobře připraveni a toto téma navíc otevíráme s každým naším klientem. Máme k dispozici specialisty a projektové manažery, kteří pomáhají firmám při plánování a implementaci řešení. Ve většině firem je totiž „management obsahu“ tvořen kombinací adresářů a emailových klientů. A pochopitelně s rostoucím objemem dat je stále těžší dohledat tu správnou informaci. To je právě ten impuls k rostoucí ochotě zákazníků hovořit s námi o zavedení DMS ve firmě.

Zpřehledněním toku dokumentů a částečnou automatizací procesů po zavedení DMS dojde přirozeně ke zjednodušení agendy. Každodenní činnosti ve firmě jsou řízeny požadavky různých dokumentů, které obíhají mezi zaměstnanci a vyžadují jejich reakci. Systém, který nabízíme, má velký přesah do řízení administrativních a obchodních procesů a díky tomu dokáže významně ulehčit a zpřehlednit i komplexní agendy, jako správu a řízení tendrů, vedení obchodních případů, atp.

Jaké novinky chystáte pro letošní rok?

Každoročně uvádíme na trh několik nových produktů, jedná se např. o náhradu stávající modelové řady s podstatným vylepšením a novými funkcemi. Nebo jde o zcela nový produkt, který reaguje na současné požadavky trhu.

Letos jsme uvedli na trh v České a Slovenské republice hned několik zařízení formátu A3 a A4. Mezi nejzajímavější z nich patří řada vysokorychlostních černobílých A3 chytrých multifunkcí TASKalfa (TASKalfa 7003i, TASKalfa 8003i) s rychlostí tisku 70 a 80 stran A4 za minutu a také nová řada A4 barevných chytrých multifunkcí s plnou podporou dokončovacích zařízení (TASKalfa 358ci, TASKalfa 408ci a TASKalfa 508ci). V řadě ECOSYS formátu A4 uvádíme úplně nové, černobílé zařízení ECOSYS M3860idnf s integrovaným finišerem určené pro střední a velké skupiny uživatelů.

Naší největší novinkou pro rok 2020 je vstup značky Kyocera na trh produkčního tisku. Pro tento segment v nejbližší době uvedeme naše první inkoustové zařízení TASKalfa Pro 15000c s rychlostí až 150 stran za minutu, s velkou variací dokončovacích zařízení a vynikající kvalitou tisku a velkou spolehlivostí. Toto zařízení bude plně konfigurovatelné podle požadavků zákazníka, v kompletní sestavě může mít délku 8,1 m.

Co je vaší největší konkurenční výhodou? Čím se Kyocera liší od ostatních výrobců?

Nespornou výhodou je vysoká kvalita a spolehlivost produktů, velmi nízké TCO a hlavně silný ekologický přístup značky, který prosazujeme již desítky let. Výhodou je také vysoká odbornost našich zaměstnanců. Díky tomu můžeme v současné době nabídnout našim zákazníkům komplexní řešení práce s dokumenty – od běžného tisku přes řízení tiskového parku až po digitalizaci, řízení a správu dokumentů. Všechny tyto výhody jsou vidět v dosažených výsledcích, které se projevují zvyšováním našeho tržního podílu v České a Slovenské republice. V oblasti kancelářského tisku, na který je značka Kyocera zaměřena, si vedeme velice dobře. Mezi naše nejsilnější segmenty patří A4 černobílé tiskárny a A3 barevné černobílé multifunkce, kde se v rámci České republiky dle průzkumů IDC pohybujeme vždy do 3. místa.

Exit mobile version