Konica Minolta se zaměřila na ochranu firemních dat

Konica Minolta BizHub C251i

Konica Minolta reaguje na stále rostoucí počty hackerských útoků a potřebu maximálního zabezpečení IT infrastruktury. Na trh uvedla modelovou řadu bizhub i-Series, jež poskytuje vyšší ochranu před potenciálními hrozbami a umožňuje bezpečnější přenos dat. Nová řada se skládá z celkem 21 zařízení formátů A3 i A4 a pokrývá potřeby firem od malých společností do deseti zaměstnanců až po velké firmy s mnoha pobočkami.

„Tisková zařízení dávno nejsou pouhými tiskárnami. Jde o multifunkční stroje přechovávající množství firemních dat. V případě, že jsou dobře zabezpečeny, znemožní hackerům přístup do firemní sítě a k dokumentům, které obsahují citlivé informace, jako jsou obchodní smlouvy, finanční údaje nebo osobní údaje zaměstnanců,“ uvedl Petr Mihók, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Naše nová zařízení dokáží rozpoznat hackerské útoky tzv. hrubou silou či snahy o prolomení hesla a dalších přístupových dat. Pokud k takovému pokusu dojde, zařízení útok zablokuje a informuje správce IT.“

Útoky hrubou silou jsou jednou z nejčastějších hackerských metod. Jejich počet každoročně stoupá až o 160 procent a podle odborníků nadále poroste. Pole analýzy společnosti Quocirca, jež působí v oblasti nezávislého výzkumu v tiskárenském průmyslu, nemají téměř tři čtvrtiny firem s 250 až 1000 zaměstnanci důvěru v zabezpečení své tiskové infrastruktury. Stejný průzkum rovněž zjistil, že více než 60 % organizací skutečně zaznamenalo za posledních dvanáct měsíců ztrátu dat v důsledku nezabezpečených tiskových postupů. „Také proto jsme se rozhodli nabídnout řešení i zákazníkům, kteří si ještě nechtějí pořizovat nové stroje, ale rádi by zvýšili ochranu svých dat. Prvky vyššího zabezpečení i vylepšení uživatelského rozhraní charakteristické pro novou řadu i-Series lze tak dodat i do starších zařízení prostřednictvím aktualizací firmwaru,“ informoval P. Mihók.

Nová řada bizhub i-Series zahrnuje pět barevných a tři černobílá zařízení formátu A4 a sedm barevných a šest černobílých pro formát A3. Všechny modely kombinují zvýšenou bezpečnost, uživatelskou přívětivost a optimalizovaný výkon. Konica Minolta se současně podařilo zvýšit počty zásobníků papíru. Zařízení, která pracují s formátem A4, tak disponují maximální kapacitou až 2100 listů. V případě zařízení formátu A3 dosahuje kapacita až 6650 listů.

Konica Minolta zajišťuje v České republice tiskové služby více než 5500 firmám, jež v průměru obměňují svá zařízení každé čtyři roky. „Tento cyklus nám umožňuje pružně reagovat na trendy a vyvíjet nové funkce podle aktuálních požadavků našich zákazníků. Z pohledu bezpečnosti tak lze nyní očekávat, že v nejbližších letech zvýší ochranu firemních dat v České republice desetitisíce nových zařízení řady i-Series. Největší zájem přitom předpokládáme o model formátu A3 C251i. Ten je vhodný pro malé a střední podniky, a kromě vysoké úrovně kybernetické ochrany disponuje rychlostí tisku až 25 stránek za minutu, intuitivním ovládáním nebo funkcí mobilního tisku,“ uzavřel P. Mihók.

Exit mobile version