AI Storage as-a-Service: Pure Storage pomáhá zákazníkům držet krok s rychlým vývojem umělé inteligence

Zdroj: Pixabay

Společnost Pure Storage oznámila nové funkce své platformy pro ukládání dat. Tyto inovace podle Pure mění pravidla hry v tom, jak mohou manažeři IT a vedení podniků radikálně zlepšit schopnost nasazovat umělou inteligenci, zvýšit kybernetickou odolnost a modernizovat aplikace.

Platforma Pure Storage přináší organizacím agilitu a snížení rizik díky jednoduché a konzistentní platformě pro ukládání dat a modelu službě (as-a-service) pro nejširší sadu případů použití v lokálních, veřejných a hostovaných prostředích. Jádrem platformy je architektura Evergreen, která přináší průběžné a nerušivé upgrady. Díky v oboru rekordnímu počtu současně dostupných smluv garantujících kvalitu služeb (SLA) získávají zákazníci spolehlivost, výkon a udržitelnost potřebnou pro své podnikání.

Nově oznámené inovace platformy podle Pure Storage zahrnují:
• První automatizace úložiště tohoto typu: Pure Fusion sjednocuje pole a optimalizuje zdroje úložiště pro strukturovaná i nestrukturovaná data, lokálně i v cloudu, a to během provozu. Nová generace Pure Fusion je nyní plně integrována do operačního prostředí Purity a navržena tak, aby se v průběhu času neustále vylepšovala prostřednictvím nerušivých upgradů. Pure Fusion bude k dispozici v rámci celé platformy Pure Storage zákazníkům po celém světě.
• První inteligentní asistent (copilot) generativní umělé inteligence pro úložiště: První copilot umělé inteligence pro úložiště dále zvýrazňuje pozici společnosti Pure Storage jako inovátora přinášejícího jednoduchost. Představuje radikálně nový způsob správy a ochrany dat pomocí přirozeného jazyka. Využívá poznatky o datech od desítek tisíc zákazníků Pure Storage a provádí týmy odpovědné za úložiště každým krokem řešení složitých problémů s výkonem i správou úložišť a umožňuje jim udržovat náskok před bezpečnostními incidenty.

V novém celosvětovém průzkumu mezi 1 500 řediteli IT (CIO) a lidmi s rozhodovacími pravomocemi, který zadala společnost Pure Storage, téměř všichni respondenti (98 %) uvedli, že datová infrastruktura jejich organizace se musí zlepšit, aby dokázala podporovat umělou inteligenci a další nové iniciativy. AI se vyvíjí tak rychle, že oddělení IT mají problém držet s tímto trendem krok, natož předvídat, co bude následovat. Velké i malé společnosti si uvědomují, že jsou uzamčeny v nepružných architekturách úložišť postrádajících spolehlivost podnikové úrovně, nedokážou měnit velikost úložiště nebo zvyšovat jeho výkon bez složitého a riskantního plánování infrastruktury.

Společnost Pure Storage v reakci na tuto situaci představuje nové inovace ve své platformě, které firmám pomohou urychlit úspěšné nasazení AI. Platforma Pure Storage umožňuje organizacím získat hodnotu z jejich dat pomocí AI a zároveň poskytuje agilitu pro okamžité nezávislé zvyšování a snižování kapacity a výkonu úložiště bez narušení provozu.

• Novinka Evergreen//One for AI – úložiště navržené speciálně pro umělou inteligenci nabízené jako služba: Poskytuje garantovaný výkon úložiště pro GPU (grafické procesory) na podporu tréninkových a inferenčních úloh a HPC (výpočetní clustery). Zvýrazňuje konkurenční výhodu Pure Storage v oblasti předplatného kapacity a zavádí možnost nákupu na základě dynamických potřeb výkonu a propustnosti. Nová smlouva SLA zajišťuje potřebný výkon a eliminuje potřebu plánování nebo přeplácení tím, že se platí za výkon propustnosti.
• Zabezpečené pracovní prostory aplikací s jemným řízením přístupu: Kombinace správy kontejnerů pomocí systému Kubernetes, zabezpečení k multitenantnímu přístupu (sdílení softwaru mezi více nájemci) a nástrojů pro správu zásad umožňuje pokročilou integraci dat mezi kritickými podnikovými daty a clustery umělé inteligence. Díky tomu je infrastruktura úložiště transparentní pro vlastníky aplikací, kteří tak získávají plně automatizovaný přístup k inovacím v oblasti AI, aniž by se museli vzdát zabezpečení, nezávislosti a schopnosti prostředí řídit.

Pure rozšiřuje a urychluje zavádění umělé inteligence v podnicích díky certifikaci NVIDIA DGX SuperPOD
Společnost Pure Storage byla jedním z prvních dodavatelů podnikových úložišť, kteří spolupracovali se společností NVIDIA na získání certifikace NVIDIA DGX BasePOD a validace NVIDIA OVX. Na základě této průkopnické spolupráce pro infrastrukturu připravenou na umělou inteligenci Pure očekává, že do konce roku 2024 získá certifikované úložné řešení pro NVIDIA DGX SuperPOD.

Řešení úložiště Pure Storage založené na Ethernetu výrazně zjednodušuje integraci a nasazení rozsáhlého trénování AI a pomáhá demokratizovat využívání umělé inteligence. Energetická účinnost úložišť Pure se spotřebou až o 85 % nižší než u jiných úložišť typu all-flash může zákazníkům pomoci překonat omezení napájení datových center ve velkých AI clusterech.

„Podniky, které zavádějí umělou inteligenci, potřebují výkonná a pružná úložiště, aby mohly svou infrastrukturu přizpůsobit rozsáhlým pracovním zátěžím s AI. Certifikace Pure Storage s platformami NVIDIA DGX a OVX pomáhá poskytovat vysoce výkonná řešení pro zákazníky v každé fázi jejich cesty k přijetí umělé inteligence,“ uvádí Charlie Boyle, viceprezident pro platformu DGX ve společnosti NVIDIA.

Exit mobile version