Načítám Akce

« Všechny Akce

Umělá inteligence v IT infrastruktuře 2024

24. října

O obrovském potenciálu umělé inteligence a jejích schopnostech spustit revoluci nejen v oblasti IT už nikdo nepochybuje. Odpovědi na otázky, jak umělá inteligence mění podobu podnikové IT infrastruktury a jak otevírá inovace pro širokou škálu podnikových aplikací a procesů, nabídne program druhého ročníku odborné konference Umělá inteligence v IT infrastruktuře, která proběhne 5. listopadu 2023 v prezenční formě v pražském Hotelu Grandior.

Experti na umělou inteligenci (AI) se zde podělí o své zkušenosti například se službami Google Cloud AI, o poznatky v oblasti bezpečného vytěžování vlastních znalostních databází s využitím VMware Private AI, nebo o ověřené postupy a techniky AI/ML při zpracování video a audio obsahu. V rámci programu budou představeny i nové hardwarové platformy pro AI a různé přístupy výrobců reagujících na stále se zvyšující nároky na výkon, spotřebu a chlazení, ale také koncepty efektivního testování AI a rady, jak úspěšně přetvořit AI nápad v realisticky vypadající projekt. Část konferenčního programu bude věnována i legislativě regulující umělou inteligenci v EU a povinnostem, které je třeba splnit v souvislosti s nasazením AI do produkčního prostředí.

Google Cloud AI pro IT infrastrukturu

Jak může podnikovou IT infrastrukturu zefektivnit Google Cloud AI odhalí v úvodu konference Marek Bražina, inženýr zákaznických řešení platformy Google Cloud. Představí benefity služeb AI pro monitoring, automatizaci a zabezpečení včetně ukázek jejich reálného využití a předvede, že Google Cloud nabízí škálovatelnou a bezpečnou infrastrukturu pro AI aplikace, od předtrénovaných modelů po platformy pro strojové učení.

Customizovaná privátní RAG

Jak bezpečně využívat vlastní databáze znalostí a dokumentů k vytváření co nejpřesnějších a kontextově relevantních odpovědí pomocí otevřených velkých jazykových modelů (LLM) při zachování maximální bezpečnosti a soukromí dat, ukáže Petr Rada, solution inženýr společnosti VMware by Broadcom. Představí architektonický přístup VMware Private AI a důležité infrastrukturní prvky k jejímu nasazení a podělí se o zkušenosti s využíváním aplikace Private AI RAG (Retrieval-Augmented Generation) v rámci VMware.

Využití AI/ML při zpracování audiovizuálního obsahu

Pokročilým algoritmům strojového učení a jejich aplikaci při zpracování video a audio obsahu se ve svém vystoupení bude věnovat Robert Mitka, vedoucí vývoje OTT a AI/ML technologií v Českých Radiokomunikacích. Účastníky konference provede rychlou historií AI/ML, aby lépe porozuměli kontextu a vývoji těchto technologií, a ukáže, jak různé typy neuronových sítí, jako jsou Deeplearning, CNN, GAN a Transformery, mohou zlepšit kvalitu a efektivitu těchto procesů. Účastníky seznámí i s praktickými příklady a technikami, které demonstrují široké možnosti využití generativní AI v audiovizuální oblasti.

Nové HW platformy pro AI

Výrobci musí reagovat na neustále se zvyšující se výkon IT infrastruktury, ale i spotřebu energií a nároky na chlazení. Různé přístupy různých výrobců a servery Supermicro, Asus a Gigabyte pro AI akcelerátory NVIDIA, AMD a Intel představí Jan Petrák, technický ředitel společnosti Abacus Electric.

Efektivní testování AI

Automatizované testování softwaru je úhelným kamenem kvalitní dodávky IT projektu. Aplikace založené na LLM přinesly zásadní výzvy v podobě nutnosti porovnávat volný text, eliminace halucinací nebo garance kvalitativní výkonnostní metriky. Petr Paščenko, vedoucí divize Data Science ve společnosti Profinit, na reálných ukázkách problémů z denní praxe ukáže, jak efektivně testovat výstupy ve věku AI.

Design Sprint a tvorba prototypů projektů AI

Jak přetvořit AI nápad v realisticky vypadající prototyp projektu během pouhých pěti dnů a následně zjistit, zda má u zákazníků odezvu, ve své prezentaci odhalí Jan Černý, vedoucí oddělení obchodu a dodávek ve společnosti Applifting. Představí metodu zvanou Design Sprint a ověřené postupy v procesu tvorby a testování funkčního AI prototypu za krátký časový úsek. Účastníkům konference předá dovednosti, které lze ihned aplikovat na vlastní AI projekty.

Regulace umělé inteligence

V polovině roku 2024 byla v Evropské unii vyhlášena legislativní úprava umělé inteligence, jejíž cílem je zajistit, že AI bude vždy sloužit lidem a ne naopak. Současně ale v EU platí řada dalších předpisů, které již dnes používání AI významně ovlivňují. Filip Beneš, advokát a senior associate advokátní kanceláře ROWAN LEGAL se ve své přednášce zaměří na praktický přístup k řadě povinností, které je třeba splnit v souvislosti s nasazením umělé inteligence do produkčního prostředí.

Odborná konference Umělá inteligence v IT infrastruktuře se koná prezenčně 5. 11. 2023 od 9:00 do 14:00 hodin v pražském Hotelu Grandior. Konference je určena jak IT profesionálům, tak i zástupcům organizací ze soukromého a veřejného sektoru mimo IT, podnikatelům a konzultantům. Více informací a registrace na stránkách https://ai.konference.cz/.

Podrobnosti

Datum:
24. října
Webová stránka:
https://ai.konference.cz/

Pořadatel

Exponet
View Pořadatel Website

Místo konání

Hotel Grandior
Praha, + Google Mapa